VEM ÄR JAG

Jag är både legitimerad sjukgymnast och diplomerad osteopat. Utexaminerad från sjukgymnasthögskolan ISCAM i Bryssel och från osteopatskolan MTM i Paris (Högskola reserverad för läkare och sjukgymnaster).

I Frankrike är osteopatin integrerad i fransk sjukvård och är en specialistkompetens för båda sjukgymnaster och läkare.
För mig som redan arbetade och var intresserad av olika typer av manuella terapiformer var osteopatiutbildningen ett naturligt alternativ efter sjukgymnastexamen.

Som sjukgymnast har jag arbetat i Belgien, Frankrike och på ön Mauritius båda på privata kliniker och på sjukhus. På Mauritius arbetade jag som kursledare för hotellpersonal vid flertalet av öns olika lyxhotell. I detta ingick seminarier om preventiv personalvård samt grundläggande utbildning i avslappningsmassage samt lymfdränering för spa-personal. På ett av dessa hotell, ” The Residence Mauritius Resort”, utbildade jag under 3 år spa-personalen. Den spaanläggningen fick senare utmärkelse som ett av världens tio bästa spa.

Min erfarenhet i klinisk sjukgymnastik ( lungmedecin, intensivvård för hjärtpatienter, mödrarvård, barn och vuxenortopedi samt idrottsmedicin) har gett mig en god grund och bred kompetens i mitt yrkesutövande som osteopat.

År 2004 öppnade jag osteopat mottagning i Linköping. Under denna tid har jag fortsatt att regelbundet utbilda mig, kurser som hålls i Sverige, Frankrike och USA.

Vid ett antal tillfällen har jag hållit i kurser på Stockholm College av Osteopathic Medicin ( SCOM).

Jag har patient och ansvarsförsäkring samt medlemskap i Svenska Osteopatförbundet.