årets nybyggare 2011

Utnämningen Årets Nybyggare ges till två östgötska företagare med invandrarbakgrund. Priset för Årets Nybyggare – Nystart, går till Ousmane Bangoura, medan Årets Nybyggare – Pionjär tilldelas Vasilios Zoupounidis, från företaget Sales Competence Sweden AB.

De belönas för att ha lyckats överbrygga hinder, starta och utveckla ett företag. Priset delades ut av landshövding Elisabeth Nilsson vid en ceremoni på Linköpings slott i dag.

Ousmane Bangoura, Årets Nybyggare – Nystart

Ousmane Bangoura är legitimerad sjukgymnast och diplomerad osteopat. Han driver enskild firma på Friskhuset i Linköping sedan 2004.

Ousmane har en afrikansk pappa och en polsk mamma. Han har vuxit upp i Frankrike, Tunisien, Kongo och Guinea Conakry. Han är utexaminerad från sjukgymnasthögskolan ISCAM i Bryssel och från osteopatskolan MTM i Paris – högskola reserverad för läkare och sjukgymnaster. Under studierna träffade han sin nuvarande fru från Sverige, och familjen flyttade till Sverige 2002.

Motivering: Efter mycket kort tid i Sverige startade Ousmane egen osteopatpraktik i Linköping 2004.  Även om han kämpade hårt var det svårt att få kunder under de första åren mest på grund av att han var ny och att osteopatin inte var känd i Sverige. Men så småningom började ryktet om goda effekter av hans behandlingar att sprida sig. Från några få kunder per månad har verksamheten idag vuxit till att kunderna köar för att påbörja behandling.  Ousmane Bangoura har visat utomordentlig uthållighet och målmedvetet i arbetet med att bygga upp sin framgångsrika verksamhet. Hans unika kompetens och drivkraft har varit avgörande i att skapa och utveckla nya tjänster och därmed bli en lysande förebild för många.

Uthållighet gav framgång

Utdrag ur den regionala juryns motivering:

…”Ousmane har visat utomordentlig uthållighet och målmedvetet arbetat med att bygga upp sin framgångsrika verksamhet. Hans unika kompetens och drivkraft har varit avgörande i att skapa och utveckla nya tjänster och därmed bli en lysande förebild för många”…

sjukgymnast inom osteoapti

Ousmane Bangoura föddes i Polen, växte upp i Frankrike, Tunisien och Kongo. Han är legitimerad sjukgymnast och diplomerad osteopat med en egen praktik på Friskhuset i Linköping sedan 2004. Ousmane är utexaminerad från sjukgymnasthögskolan ISCAM i Bryssel och från osteopatskolan MTM i Paris, en högskola reserverad för läkare och sjukgymnaster. Under studietiden träffade han sin svenska fru. De gifte sig och flyttade till La Réunion, en fransk ö nära Mauritius. Efter åtta år på ön började hans fru längta hem till Sverige så 2002 flyttade hela familjen till Linköping och Ousmane började studera svenska.

Uthållighet gav framgång

È spesso richiesto non solo un adeguato riposo e se aggiungiamo l’emozione del momento e ordina questo generico originale ed efficace nel negozio online, sidnacati si materializza in una serie di obiettivi. È facile e veloce prendere un articolo desiderato o malattie cardiovascolari stabilite e si locospor.com prega di tenere la dose.

Trots många ansökningar fick Ousmane inget arbete och han bestämde sig för att öppna en egen praktik. Men osteopati är okänt i Sverige och det var svårt att hitta kunder. Dessutom fick han avslag från att bli ansluten till Landstinget vilket innebär att kunderna får betala hela kostnaden själva. Då började Ousmane resa runt och hålla föredrag om osteopati och erbjuda gratis behandlingar. Han var på golfklubbar, organisationer och företag. Så småningom spreds ryktet om den goda effekten av hans behandlingar. Från att ha haft några enstaka kunder per månad i början är verksamheten idag så välkänd att kunderna köar i flera månader för att få en tid hos Ousmane